Openingstijden : maandag t/m vrijdag 09:00 - 18:00 uur
  Contact : 06-42392983

Lokale vindbaarheid is belangrijker dan ooit. Steeds meer mensen zoeken online naar bedrijven in de buurt. Lokale SEO helpt om op te vallen tussen de resultaten binnen zoekmachines. Voor veel bedrijven is op het gebied van online vindbaarheid in eigen buurt nog veel winst te behalen.

Local SEO is erg belangrijk. Dat komt doordat we steeds meer gebruik maken van onze mobiele telefoon. In dit mobiele tijdperk heeft bijna iedereen wel een smartphone.

Dat betekent ook dat we bij vragen, altijd en overal Google kunnen raadplegen. Stel dat je na die lange dag werken geen zin hebt om te koken en in Google zoekt naar de dichtstbijzijnde snackbar. Even googelen om een snackbar in de buurt te vinden. Bovendien zijn er veel mensen die lokaal zoeken, omdat ze een winkel in de buurt nodig hebben.

lokale SEO Apeldoorn

Wat is Local SEO?

Vroeger had je een fysieke winkel en adverteerde je in de lokale krant.
Lokale SEO is een vorm van zoekmachine optimalisatie, geoptimaliseerd voor lokale zoekopdrachten.
Als je zoekt op een product of dienst in combinatie met een plaatsnaam, dan is de kans groot dat je een zogeheten ‘Local pack’ te zien krijgt. Bijvoorbeeld bij de zoekopdracht ‘SEO Apeldoorn’.

Zoek je in combinatie met een plaatsnaam? Dan krijg je relevante locaties te zien voor de ingevoerde zoekopdracht. Zoek je erg breed, bijvoorbeeld op ‘snackbar’? Dan kun je ook een ‘Local pack’ te zien krijgen, deze is gericht op de locatie waar de zoeker zich op dat moment bevindt.

Laten we de reguliere organische zoekresultaten niet vergeten. Deze worden ook aangepast op basis van je locatie. Ik bevind mij momenteel in Apeldoorn. Als ik zoek op ‘juweliers’, dan krijg ik naast de ‘Local pack’ ook reguliere resultaten te zien, die zijn aangepast op mijn locatie.

Kom je als lokale ondernemer niet hoog in de organische zoekresultaten of heb je geen budget voor advertenties? Dan is de local SEO pack een uitgelezen kans om jouw bedrijf toch op pagina één van Google te krijgen en lokaal gevonden te worden.

Offerte aanvragen

Waar staan de lokale zoekresultaten in Google?

Lokale zoekresultaten worden getoond aan gebruikers die zoeken naar bedrijven of plaatsen in de buurt van hun locatie. Er zijn drie soorten lokale resultaten.

Allereerst kan er een kaart van Google Maps met resultaten getoond worden, boven de reguliere organische zoekresultaten.

In Google Maps zelf staat het bedrijf ook op de kaart. Daarnaast wordt ook informatie van Google Mijn Bedrijf aan de rechterkant van de resultatenpagina weergegeven.

Ten slotte maken de organische resultaten zelf ook deel uit van lokale zoekresultaten.

Lokale SEO inzetten voor jouw bedrijf?

Het aantal lokale zoekopdrachten stijgt iedere maand. Vooral op mobiel. Voor jouw bedrijf liggen hier nog grote kansen.
Wanneer je een plaatselijk bedrijf start, is het vaak lastig om op de eerste pagina van Google’s zoekresultaten te verschijnen. Misschien zelfs onmogelijk als je het op moet nemen tegen grote (inter)nationale webshops of winkelketens. Gelukkig maak je als plaatselijke ondernemer een goede kans om lokaal gevonden te worden via de zoekmachine optimalisatie. Ben je op zoek naar de mogelijkheden om lokale SEO in te zetten voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op.

Neem contact op